Resenärens liv är inte lätt.


Tja, det borde det vara enligt många, men nono, det är fyllt av bekymmer och tillkortakommanden. Det är en ständig kamp! Mot vaddå? Jo, mot resebyråer, mot flygbolag, mot båt och tågföretag. Man blir så outhärdligt trött och ibland känns det som att…nu skiter jag i allt…jag har det bäst hemma. Jodå, visst har jag det bra hemma, till och med jättebra…men vyerna måste vidgas med jämna mellanrum…eller hur?
Jodå, vi räknade ner dagarna till nästa Svalbardresa, men så kom det något emellan…SAS strejk…igen…och man blir så trött!
Arlanda vill man ju inte besöka nu i Swedaviakaoset, så vi tänkte och handlade efter våra möjligheter. Vi kör upp till Tromsö, flyg därifrån till Longyearbyen…toppen och självklart…för ett par veckor sedan…men så behagade SAS piloterna strejka igen…och nu sitter vi där vi sitter…på pottan. Vi har bokat hotell längs vägen upp, även i Tromsö…och nu har vi bestämt oss för att köra resan, med avbokning Svalbard. Skit och dubbelskit, men bara ge upp finns inte på kartan.Jodå, vi kämpar på och förhoppningsvis är vi uppe i det vita, kalla, om några dagar…med eller utan SAS hjälp.
The one and only, Arktis i våra hjärtan!

Kategorier:Okategoriserade

10 kommentarer

 1. Får en inte det ena får en ta det andra; och jag önskar er en god resa hur som! Svalbard får ”storfrämmat” när ni kommer 🙂
  Själv ska jag testa Arlanda kaoset den 25 juli för att flyga med Ryan Air upp till Skellefteå och träffa vännerna. 4 år sedan jag flyttade därifrån nu. Få se om jag kommer iväg 🙂
  Kram från Karlstad!

  Gilla

  • Tack du Tove, men Svalbard får inget storfrämmande denna gång…tacka SAS för det! Ojoj så du tänker dig att trängas på Arlanda?…lycka till säger jag bara!
   Kramen till dig och förstås…hälsa Skellefteå!

   Gilla

 2. Hoppas att ni kommer iväg till Svalbard, kanske med båt? Inte roligt för alla som sett fram emot sina resor.

  Gilla

  • Tack för omtanken, men nu är hoppet ute för den här gången. Har inte bestämt oss riktigt, men troligtvis blir det en kortare tripp upp genom Finland till Tromsö, inte så dumt det heller.

   Gilla

 3. Tänk att det alltid ska vara något!!! Är det inte pandemier och skit så är det strejk och annat skit… Suck!!! Ni ska veta att jag håller alla tummar jag har för att ni ska få komma iväg och återse magiska Svalbard igen! Väntar med spänning på reseberättelse och bilder från denna fantastiska plats ❤
  Kram från en som längtar tillbaka 🙂

  Gilla

  • Tusen tack för dina hållna tummar!!! Tyvärr så räckte det inte denna gång, då strejken nu är ett faktum.
   Jag får längta lite till och gå in till dig för att njuta av skönheten och stillheten.
   Kramen till dig, fortsätt längta du också!

   Gilla

 4. Så trist! Och tänk att det ska vara så svårt att kunna resa nu när det inte borde vara det. Och att SAS piloter strejkar övergår mitt förstånd. Förstår att ni har tvingats gett upp den fantastiska resan till Svalbard för den här gången. Jag höll tummarna in i det längsta.
  Hoppas och önskar er nu en fin resa i norr.
  Svalbard finns med på min önskelista och kanske kan det vid tillfälle bli av.
  Hoppas på något inlägg från er ”ersättningsresa”.
  Kram!

  Gilla

  • Ja du, trist är väl bara förnamnet, men vi kör resten, dvs turen i Finland och upp till Tromsö.
   Tack för tummarna, tyvärr hjälpte de inte denna gång, men tanken värmde. Svalbard finns kvar och det blir en annan gång, förhoppningsvis även för dig!
   Ha det gott och varm kram!

   Gilla

 5. Visst är det vedermödor med att resa, men om några år så blir det en bra berättelse. 😉
  Testade kryssning i Östersjön, lockades av att komma till Litauen och återbesöka Riga. Dessutom skulle vi komma till Kotka i Finland. Nähä tyckte rederiet och åkte till Helsingfors. Där har vi varit så mycket förr så Kotka lockade mycket mer. Kom till de andra ställena men lyckades både stuka foten och falla illa. Kom dessutom hem med Corona 19.
  Vet att jag var frisk innan för vi testades dagen före resa.
  Upptäckte dessutom att sådana kryssningar inte är något för oss, tacka vet jag äventyr till havs uppe i Svalbard.
  Såg i tidningen om en familj som var så förtvivlade, de hade blivit strandsatta i Longyearbyen. Ja men stackars de då. Säger att där finns inget att göra. Jag skulle gärna bli strandsatt där i en vecka, finns massor att göra.
  Kram Margareta

  Gilla

  • Nämen vad du har ställt till det för dig, både det ena, andra och tredje…
   Jadu, det är lite skillnad på kryssningar i östersjön och i trakterna av Svalbard…men det bidde ju inget pga SAS. Haha, men vilket öde att bli strandsatt i Longyearbyen…vilka stackare!?!
   Vet man inte vad man skall hitta på i Svalbard, tja, vad vet man då?
   Vi kör den korta varianten, med stopp i norra Finland och så några dagar i Tromsö, i alla fall en liten tröst.
   Kram och krya på dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: