Två nätter kvar innan vi vänder näsorna mot Svedala.


Fyra veckor har vi varit ute, mycket har vi sett och upplevt…nytt och gammalt och en matkultur som har en del övrigt att önska. Man glömmer fort, speciellt om det inte finns något extra positivt att hänga upp sig på…men, aldrig förut har vi upplevt restauranger så urbota tråkiga. Vi har, som alltid sökt olika typer av mat, Italienskt, Kinesiskt, Mexikanskt…ja, You Name It…men det ser likadant ut överallt. Meny, personal, inredning, kryddat med en öronbedövande skitmusik och inövade ytliga frågor om utifall allt är bra? Nej och vill du vara vänlig och sänka volymen, till att börja med, så jag hör vad du säger?

Men, det finns mycket positivt också, förstås. Intressanta och vackra platser, mer och mindre turistiga. Badlands i South Dakota och de imponerande före detta presidenterna i Mount Rushmore, Crazy Horse som fortfarande är under uppbyggnad och mycket mer. Siouxkulturen är närvarande hela tiden, inte minst i Cody och Sioux Falls. I Cody besökte vi den maffiga dammen, Buffalo Bill Dam och fortsatte till 

den välbevarade gamla ”Nativebyn”.

Vilken skatt och vilket fantastiskt hantverk som är så välbevarat. Ett måste om man har vägarna förbi…vilket, som det verkar, inte så många Europeer har…har inte hört Europeiska sen vi kom hit…jo, en gång i Yellowstone, men inte mer. Nu sitter vi i De Pere, förstad till Green Bay vid Michigansjön och i morgon cruisar vi ner mot O´hare. Tre nätter och dagar har vi tillbringat i ett regnigt Duluth vid Lake Superior. Hade längtat efter vatten och fri horisont…men, men…bara att gilla läget…och en dag ägnades åt bildredigering.

Kategorier:Okategoriserade

2 kommentarer

  1. SÅÅ härligt att få ta del av er resa igen. SÅÅ många gånger jag tänkt på dig och funderat hur du mår och hur ni har det. Det här värmde mitt hjärta.
    Jag har besökt landet over there vid två tillfällen och precis det du skrev, om dom inövade replikerna man möts av på restauranger t.ex, kändes till en början helt okej innan man såg igenom skådespeleriet och efter det blev det bara jobbigt. MEEEN hur som helst så finns det ofantligt mycket att se och upptäcka i det stora landet och ni ser ut att haft det riktigt bra ❤ Önskar er fortsatta fina dagar. Stor KRAM

    Gilla

    • Härliga rader Susanne, tack för dem! Jodå, jag minns att även du har cruisat over there, det var ju så vi möttes en gång i tiden, i cybervärlden, härligt. Åter hemma i Svedala försöker jag summera och förhoppningsvis blir det ett litet avslut. Stora Kramen och ha det underbart!

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar