Himmelska resor


från första parkett.

Tankar och drömmar om vad som varit och kanske, kanske om vad som komma skall. Har idag varit hemma i tre månader, ett personligt rekord och visst måste man fundera. Från att ha varit globb till att nu vara hemmamupp…ja, det har flutit mycket vatten däremellan…och mer kommer att flyta. Men, nu har jag/vi i alla fall börjat samla mappar. Vaddå mappar?…jo, förr, då när mitt största intresse var att leta flygresor, hotell, hyrbilar mm, då låg det en hög med 7-9 mappar invid datorn.

Nu har den sakta börjat växa och snart drar vi till Hamburg. Sen får vi se, vi jobbar i alla fall på det och även en US tour är inplanerad. Hursomhelst så snurrar tankarna och i natt kom inlägget till mig…våra ”Himmelska resor”. Jag kastade mig in i redigeringen och stötte genast på problem, då jag inte hittade bilderna som fanns i minnet (mitt).

De fanns där, förstås och till slut blev vi sams, jag och datorn…

Vi bor på första parkett och himlarna är egentligen alltid fantastiska, men denna vinter, speciellt december har varit helt outstanding. Oj, oj, oj fint idag igen och kameran kommer fram.b

Som en och annan har sagt: varför måste du åka bort hela tiden när du bor så vackert??? Ja, säg det? Handlar det kanske om att ”omväxling förnöjer” och att man lätt blir ”hemmablind”. En annan sak är nog att det är lätt att skriva om exotiska resmål, att förundras och exalteras över skönheten, den svårnådda, men hemma…ja, det är ju ”bara hemma”.c

Kontraster är häftigt, i naturen och egentligen överallt. Ljusets förtjänst och livgivande egenskaper…och skönhet. Förundran är ordet.

 

Mörker söker ljus och tvärt om och de är i en ständig symbios. d

Ni har väl hört den gamla sanningen…” Red light in the morning…Fischermans varning…Red light in the night…Fischermans delight…tja, någon sanning finns det säkert?

När man inte är fiskare och direkt beroende av väderprognosen, då måste man njuta. Ta ett djupt andetag, sätta sig ner, öppna ögonen…njuuuta! e

Här har vi två bilder från början av september, med en dryg timmes mellanrum. Ett skådespel av guds nåde, en nästan salig känsla…f

eller nästan…salig är ordet! Här uppe i norr finns kontrasterna, antingen ljust hela dygnet eller ett par timmar dagsljus i december. Ännu längre norrut råder polarnatten i två månader. Mörkt, men ett visst ljus finns alltid, ett magiskt och svårfångat. Min sörländske make har börjat ta till sig klimatet och ljusets vara eller inte vara, men lätt är det inte.g

En annan typ av Halo kan man se då och då, som en ljuspelare, rätt häftig även den, men ja, den runda är nog stråt vassare. Började med norrsken och slutar likadant, det är ju trots allt det alla förknippar med ”norr”.i

Kategorier:Okategoriserade

11 kommentarer

 1. Jag bara äskar det Du nyss lagt in. Jag är din sörländske make och det är inte lätt att leva med mörkret under vintern. Men ljuset kommer i februari, och det är där vi är. Ännu gladare blir jag när Du hittat inspiration att publicera foton 0ch skriva igen. Två mappar på gång och en tredje i våra tankar. Älskar Dig.

  Gillad av 2 personer

 2. Nog bor du på första parkett alltid. Alla dessa ljusfenomen är så vackra och oöverträffade, de slår även utsikten över Himalaya.
  Saknar ofta de åren jag bodde i Kiruna, både den mörka tiden och de ljusa somrarna. Det enda som jag inte saknar då är väl myggen och framförallt knotten.
  Hade turen att få fint norrsken då vi var i Arjeplog i höstas och insåg att det var bara andra gången jag fotograferade norrsken. Hade ju ingen kamera som fungerade för sådant foto på den tiden i norr.

  Gilla

  • Jovisst är det vackert, men tror inte att jag håller med dig beträffande Himalaya. Det ena behöver ju inte vara vackrare än det andra, det är bara annorlunda. Jadu, knotten och myggen kan jag avvara, kanske jag skickar ner dem till Stockholm?

   Gilla

 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jag blir tårögd! Din text – bilderna – himmelska resor. Ditt liv från början tills nu -DU. Och här i inlägget . RÅLÄCKERT!
  💖🌹
  ps.läser din mans kommentar också.ds

  Gilla

 4. Glädje och ännu mer glädje.! Tack för att du tar med oss på just en himmelsk resa. En liknande himmel eller snarare liknande himlar har jag aldrig sett i verkligheten. Men kanske hinner jag med att få göra det.
  Fantastiska bilder! Har läst och tittat igår och repris idag. Ohc det kommer bli än fler repriser.
  Jag blev också både rörd och berörd av ditt inlägg och på olika sätt.
  Och visst är det så med det vackra att det är så mycket i olika sammanhang och att det också är så olika.
  Jag blir så glad när jag läser om planerade resor för er del och visst är det så att resa också är ett sätt att leva. Kontrasterna och omväxlingen finns ju med där också. Och andra upplevelser.
  Tack än en gång fina vän för att jag också, här via dig, får följa med just på denna himmelska resa.
  Varm kram

  Gilla

  • Glad att jag kunde skänka dig lite glädje, är det något som behövs idag så är det just det.
   Tack för fina ord och än en gång önskar jag dig god lycka med vad du har framför dig.
   Kramen, stor och varm!

   Gilla

 5. Bilder, magiska bilder som berör, precis som dina ord ❤ . Blir sååå varm i hjärtat när jag läser ditt inlägg. Blir ännu gladare när jag läser att ni snart är på väg igen och önskar er ALL lycka på resan. Väntar med spänning på reportage. Allt gott till dig och maken.
  Stor Kram

  Gillad av 1 person

 6. Underbart – vilket fantastiskt inlägg på många sätt. Bilderna är ögongodis av högsta klass!!
  Dessutom så härligt att du ät på G igen att vända blicken ut mot världen, trots att du bor så fint!
  Ta hand om dig!
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: