First We Take Manhattan…then, We Take Berlin


_MG_1431 Manhattan

Är det nåt som kan inspirera en tämligen oinspirerad före detta resenär, så är det musik. Bra text och en underbar röst, Mr Leonard Cohen när han var som bäst. Rösten har tyvärr tystnat för gott, men googla på titeln här ovan eller hans namn. För att ge mig än mer inspiration, beställde maken hem en DVD från en Londonkonsert 2008. Tusen tack, den har snurrat några varv redan och fler lär det bli. Fullmatad med superlåtar.

Manhattan och Berlin är två ställen som man inte kan få för mycket av, dock får det vara i små doser. Nu är vi på väg mot en liten dos Berlin, höstluft och kultur står på menyn…samt god mat och dryck.IMG_4043 Berlin

Vandring i städer är något vi har praktiserat, mycket och frekvent. Vi har en liten förhoppning om detsamma nu, i alla fall lite halvlätt, det vi orkar. Så mycket som vi avverkade förra gången kommer vi nog inte i närheten av, men vi gör ett försök och bildbevis utlovas.

Kategorier:Okategoriserade

8 kommentarer

 1. Önskar dig och Johan härliga dagar i Berlin! Det blir en toppenvecka med Leonard Cohens musik och underbara röst som inspiration ! Så roligt att följa era äventyr i Berlin i igen! Här blir det en resa till Bäckliden till Allhelgona! Tända ljus elda i spisen och krispigt uteliv! Bamsekramar!

  Gilla

 2. Härligt! Leonard Cohen är en favorit även hos mig. N.Y bodde jag i ett år, 1978-79 och har varit tillbaka en del efter det. Även Berlin är en favorit. Men alltför länge sedan jag var där. Så nu ser jag fram emot ert besök och hoppas få mig en dos av denna härliga stad.
  Önskar er det bästa.
  Kram

  Gilla

  • Javisst är LC härlig, rösten berör och även texterna. Berlin ser vi fram emot, har dock inte kommit längre än till Fkp än så länge. Hyrbil tor Arlanda för några dagar hos svärmor. Ha det gott och välkommen med till Berlin…så småningom.
   Skickar en höstkram till dig!

   Gilla

 3. Jag ser fram emot lite bilder från Berlin. Hoppas ni får en fin resa till Tysklands huvudstad!

  Gilla

  • Jodu, visst lovade jag bilder…men som vanligt blir det inte riktigt som man tänkt sig? Satte mig ner för att redigera igår, men, men mitt redigeringsprogram har fått spatt…och jag får sån huvudvärk!
   Nåja, vi är här och har haft några sköna och intressanta dagar i härliga Berlin. En storstad med småstadspuls. Hemåt i morgon och en förhoppning om att stordatorn är på bättre humör😉

   Gilla

 4. Alltså på väg; det är ett av alla stegen. En dag i taget. Med maken vid din sida! Med dig själv! … och med LC. Den tål nog snurras den skivan.
  Bilderna ger mig vidgad vy med texten till, det är är rent läckert. Från en livstråd till en annan ❤
  Hörs

  Gilla

  • Tack du Tove för dina fina ord! Nu fick jag nya krafter till redigeringen av de senaste bilderna. Lilldatorn fick ju krupp, men nu är jag hemma hos den stora, vilken verkar vara på bättre humör.
   Isen håller på att lägga nere vid stranden och jag tycker så synd om sångsvanarna som har dröjt sig kvar. Vill ha dem här…men inte fastfrusna, ojoj samma visa varje år…och visst, det brukar gå bra😉…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: