Tänk att man aldrig lär sig?


Man tror och hoppas att åldern skall visa vad man har lärt sig, visa vilka misstag man gjort och kanske till och med få dem att blekna lite. Börjar inse att det är helt fel och dessutom omöjligt, man gör samma misstag åter och återigen…och so what…vad har det för avgörande betydelse?
Jag har längtat och drömt om sköna Italien, kanske extra mycket nu under c-okets tid…och hur blev det då?
Jo, det är och har varit en härlig resa/roadtrip med mycket av allt och inte minst den fantastiska Italienska maten…vågen orkar vi inte tänka på…
Nu fokuserar vi på Italiens skönhet och godhet. Efter Cinque Terre styrde vi uppåt mot Gardasjön och nu har vi varit tre dagar i Malcesine. Här finns en linbana som tar en upp till utsikterna och även till skidåkningen på vintern. Lite snö finns fortfarande kvar…som ögongodis…

_M6A5085 kopiera

Gardasjön har jag besökt förut, men Malcesine är en ny bekantskap, riktigt positiv, inte minst vad gäller variationen med båtturer och liftturer…högt och lågt och allt däremellan som vi trötta inte riktigt orkar med. Jodå, allt är positivt, so far och i morgon åker vi vidare till Gargnano på sjöns västra sida. Kära CJ kör och jag är kartläsare…har blivit en riktig mes efter hjärnblödningen, oroar mig för minsta lilla och hoppas att det snart vänder.
Det är som det är, man kan inte få allt…bara nästan…och det är helt ok det med.

Tro mig, men från att ha varit ”skibum” till att sakta ta sig upp och nerför bergen med stavar…det suger.

Kategorier:Okategoriserade

11 kommentarer

 1. Cinque Terre är så fint men ni hade ju en del otur där med vädret- Å andra sidan kan en inte påverka just det- Vad roligt med Gradasjön och inte minst Malcesine. Här har jag varit och åkt skidor med vänner på 70-talet- Monte Baldo och Monte Bondone tror jag att ett par berg hette- Och byn var så fin.
  Spännande med fortsatt tur till Gardasjöns västra sida.
  Jag kan nog sätta mig in i hur det kan kännas för dig nu när mycket går i långsammare tempo- Frustrerande. Men det går ändå framåt-
  Har just nu en rygg, höfter och ben som inte är pigga så här är det också långsam takt som gäller.
  Önskar dig det bästa och hoppas du skriver snart igen-
  Kram

  Gilla

  • Kram tillbaka till dig Ditte, jag blir så glad av dina kommentarer…så kloka och insiktsfulla!
   Så sant, vädret är som det är, bara att gilla läget…men, man kan ju önska.
   Så roligt att du har åkt skidor här, det är rätt häftigt med fjällen och så den vackra sjön som inte fryser…tror jag?
   Ha det så bra det går och jag hoppas att dina krämpor ger vika när värmen kommer. Kramen, stor!

   Gilla

 2. Trots att vi har varit många gånger vid Gardasjön (har en vinbonde som vi besöker i Bardolino) har vi inte kommit oss upp dit med linbanan. Det får bli nästa gång, när det nu kan bli. För den utsikten vill man inte missa, när jag ser dina bilder.

  Gilla

 3. Livet är inte alltid på topp, men du har tagit dig upp till toppen nu, så tycker då jag som nu går och gnäller över en rygg som hindrar mig från att gå som normalt.
  Ute på resa och låter oss få njuta av den, det tackar jag för.

  Gilla

 4. Nähä, jag kom inte till Cinque Terre den här gången heller. Vi var i La Spezia för några år sedan och skulle ta tåget upp till de små byarna. Tåget inställt på grund av skitväder. Tack för den!
  Däremot fick jag uppleva de dramatiska vyerna från toppen tack vare dig.
  Italien är Italien med allt annat man kan njuta av när man är på plats!
  Härligt att du också är tillbaka!
  Kramar

  Gilla

  • Väder är väder och visst, det verkar ofta vara skitväder i Cinque Terre. Jahaja, tåget inställt?…när vi var där var det båtarnas tur…men som du säger, det finns alltid något att trösta sig med i Bella Italia. Kram och ha en fin vår!

   Gilla

 5. Ser otroligt vackert ut. Vacker och fascinerande natur och snön är ju som ”grädde på moset” 🙂 Har själv aldrig besökt Italien men har ju en önskan om att någon gång i livet bila runt i Europa. Finns ju så hiskeligt mycket man vill hinna med och se och uppleva. Även om promenaden inte är lika rask längre så är det så fantastiskt att du återhämtat dig så att du har möjlighet att åka ut på resa igen. Men självklart vet jag att det ligger MYCKET arbete och jävlaranamma bakom en rehabilitering. Du är verkligen en inspiration för många ❤
  Kram

  Gilla

  • Återigen tack för fina och insiktsfulla ord! Du har så rätt, det finns hur mycket som helst att upptäcka, känns som att tiden inte riktigt räcker till…eller?
   Nu är vi ute på vägarna igen, i nordnorge. Skulle ju ha varit i Svalbard, men men så var det den lilla detaljen, den där med SAS du vet? Nåja, vi tar nya tag och vi har det bra…förhoppningsvis kommer några rader när jag har samlat mod och kraft…
   Varm sommarkram till dig, du positiva människa!!!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: