Idag var planen, att foto de små söta byarna i Cinque Terre från havet…


Så blev det inte, förstås, då vädrets gudar återigen visade sitt fulaste tryne. Men, vi har lätt för att tänka om och så gjorde vi även idag.

Vi bor i Levanto, tog tåget till Monterosso för att åka ut på havet, men si det sket sig direkt. Båtarna inställda pga blåst och allmänt dåligt väder…tänka om, tänka framåt och inte deppa ihop. Vi fortsatte med tåget till La Specia, förbi de söta små byarna som vi inte såg ett vitten av pga alla tunnlar. I La Specia intog vi en lättare lunch och strosade tillbaka till stationen för att åka hem till Levanto. Home sweet home…
Jajo, så nu blir det lite tillbakablickar till Florens och Volterra och kanske, kanske det kan bli en bytur om vädrets makter blir lite nådigare._M6A5071 kopiera

Florens var lite samma sak som idag, hade sett fram emot en härlig fotodag, men nejdå, av det blev inget och ont gjorde det överallt efter släpandet på monsterryggsäcken. Vi år en god lunch vid Arno/Ponte Veccio och började knalla tillbaka till parkeringen…men…vi gick fel! Fick hjälp på ett ”Tyskhotell” med att ringa efter taxi…puh och våra stackars små ben blev glada. Hem till Volterra, där vi bodde på en vingård med allt vad där bjöds, inte minst gosiga huskatter.

Tankarna gick hit och dit under de dagar vi var där. Visst verkar det mysigt med egen vingård…men, men, undrar hur många av de som har tankarna på att investera, förstår vilket hiskeligt jobb som ligger bakom…och inte minst vädrets nyckfullhet. Vi hade fyra njutbara dagar med sköna utekvällar och vädret var nådigt nästan hela tiden. Nu öser regnet ner, vertikalt och vi kurar inne. Enligt prognosen skall det bli 72 mm i morgon, kan bara hoppas att den är fel…men vi gillar läget som alltid.

Italien levererar hursomhelst, både mat, dryck och Gelato…vackra landskap och en och annan fin stad. Börjar dock bli lite trött på städer, speciellt på trafiksituationen och mängden människor…så vi försöker hålla oss lite på landsbygden i fortsättningen. Tack för idag, kanske blir fortsättningen söta byar…eller så blir det Gardasjön…sov gott!

Kategorier:Okategoriserade

8 kommentarer

 1. Så roligt att få ta del av, jag reser med dig/er! Har länge haft en önskan at5 åka till Italien. Du inspirerar. Tack o ha det bäst med hälsning från snart snöfritt Piteå! 😍

  Gilla

 2. Så roligt att läsa ditt blogginlägg. Och givetvis är jag med. Log när jag läste Cinque Terre, Levanto och Monterosso. har fina minnen härifrån och på olika sätt. Har vandrat mellan byarna i Cinque Terre på den tiden jag var yngre och ben och rygg piggare. Skulle gärna återvända och man kan ju ta tåget mellan byarna nu när jag inte går så bra.
  Florens är ju en vacker stad men i trist väder så blir det ju inte alls samma sak. . God lunch lättade säkert upp. Men smart att ni kunde ta en taxi tillbaka och avlasta benen.
  Så behagligt det låter att bo här på landsbygden. Skulle även passa mig fint.
  Gardasjön , Lago de Como eller små charmiga byar? Var ni än hamnar önskar jag er det bästa.
  Varm kram.

  Gilla

  • Roligt att du hänger med och så uppfriskande att du har vandrat mellan byarna. Antar att det var lite torrare och varmare då, hoppas i alla fall. Regnet det bara öser ner, men mat måste vi ha ( i alla fall maken), så det blir nog till att ta lilla bilen…och köpa nya paraplyer. Sa just att vi får göra en utställning av och med alla våra ”jordenruntparaplyer”…
   Skulle gärna ha vandrat mellan byarna om inte om hade varit. Ha det gott och kramen!

   Gilla

 3. Så trevligt att läsa din blogg igen, Italien är inte dumt och Florens var en stad som jag verkligen gillade.
  Kom inte ut till några vingårdar där, men deras vin smakade…
  Längtan ut på resa ökar då jag läser och dessutom har vi bokat Rom till hösten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: