Jag längtar till Italien…


Till Italiens sköna land, där små citroner gula, de växa uppå strand…

Jodå och nu längtar jag inte längre, vi är här, ikväll i Padua och det är fjärde kvällen. Padua är en lite lagom stor stad, ca tre mil från Venedig och här hamnade jag för 40 år sedan då jag var ute på tågluff. Målet var Venedig, men efter en dryg timmes ringande till hotell, från stationen i Milano, hoppade jag på tåget, ramlade in i en kupé med några styvnäsade damer, som bara pratade Italienska. Håhåjaja, sånt är livet och de tittade på mig som något som ”katten släpat in”…
Nåja, allt löste sig till det bästa, jag hamnade i Padua och en rolig historia blev jag med, den kommer så småningom. Då var då och nu är idag och vi har precis börjat vår roadtrip i norra Italien.
Jag har drömt om Gelato, Tiramisu, Pasta al dente, Prosecco och mycket annat…men, ja ni vet, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig…ibland bättre och ibland sämre.IMG_1318 kopiera

Kanalen Tronco Maestro slingrar sig genom Padua och ger liv åt staden. P är en gammal universitetsstad, en av de främsta i Europa sedan drygt 800 år. En levande och positiv stad där vi har strosat och ätit Gelato mm. Igår tog vi dock tåget till Venedig, att köra och leta parkering fanns inte på kartan, inte nyttigt för nerverna heller. Ut klev vi precis vid Canal Grande och tanken var att kolla båttider ut till Murano och Burano…men, men, vi fick krupp av alla köer och horder av människor. Nej, nej, det blir inga färgglada öar denna gång heller. Visst visste vi att det kan vara tjockt i Venedig, men inte redan nu i april…och alla skulle göra samma sak verkade det som, så vi gjorde tvärt om…vi tog tåget tillbaka till Padua efter några timmars strosande i staden som alltid levererar.

Gondol åkte vi inte denna gång heller, men det är fascinerande att se hur de skickliga gondoljärerna parerar och navigerar mellan diverse, betydligt större flytetyg…och broarna…ja, de är en historia för sig.
Vi knallade upp till hotellets Skybar och intog en god middag, vilket vi hade tänkt oss göra även idag…men…stängt!?!…på långfredag?
Närmsta öppna matställe? Mac Donalds! Aldrig i livet! Nödfall, men inte i Italien! Nu hittade vi dock ett annat halvamerikanskt, lite innan och vi blev mätta, men inte är det så vi har tänkt oss våra Italienska middagar…hua! IMG_1317 kopiera

Luncherna går oftast lite bättre…Prosecco och Gelato på min ära, mmm! 
I morgon fortsätter vi mot San Marino på kustnära småvägar…allt för att slippa tradarrallyt på higgorna.

Kategorier:Okategoriserade

9 kommentarer

 1. Så härligt att ni är igång igen! Själva firar vi påsk i husbilen och Stora Sjöfallet! Underbart! ☀️☀️☀️

  Gilla

 2. Italien! Härligt att ni är på plats här.Och så roligt med en roadtripp. Stort tack för rapport med fina bilder. Kände igen mig från Venedig.
  Kan tänka mig att ni blev kortvariga i Venedig. Padova besökte jag en gång på 60-talet och minns då att de hade skotillverkning. Antar att de nu är ett minne blott.
  San Marino låter fint.
  Önskar er fortsatt fina dagar och att dessa goda italienska middagar snart ska bli ett faktum.
  Ha det allra bäst-
  Tankar och kramar

  Gilla

  • Kramen tillbaka till dig och även en förhoppning om en god och fin påsk! Nu i San Marino…äntligen på hotellet med utsikten, efter allt parkeringsstrul. Hotellet ligger i en bilfri zoon, bra iofs, men inte just när man kommer och skall checka in. Nu dock väldigt nöjda och glada.
   Ha det bäst i Torre och hoppas att ryggen är snäll med dig!

   Gilla

 3. När jag läser och ser de fina bilderna, är det jag som Längtar till Italien. Venedig som är så mysigt att strosa runt i. Hänger med er till San Marino också. Ha det fortsatt fint och ät riktigt gott. fy för Mc Donalds hihihi
  Påsk Kram

  Gilla

  • Stora kramen även till Dig! Vi lever och mår, kan man annat göra när man är i Bella Italia? Nu i San Marino, i morgon cruisar vi mot Volterra i Toscana. Ser fram emot rapport från din nästa resa…Kramar och ha det godast!

   Gilla

 4. Hej och underbart att ni är på gång igen.
  Vi har inte kommit så långt, men har lite planer nu. Få se vad det blir av dem.
  Men underbart med Italien, älskar deras mat och en Prosecco sitter aldrig fel.

  Gilla

  • Hej på dig Margareta! Vi har det toppen även om inte allt går som planerat. Skulle ha fotat Cinque Terre från havet idag, men av det blev intet, då båtarna var inställda pga hård blåst och regn i luften. Hoppade på tåget och där såg man absolut ingenting, tunnel på tunnel på tunnel…men till slut en god lunch, i alla fall. Nu snart, lite Prosecco.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: