Roadtrip i USA igen och jag tappade hakan…


Vi har åkt en del i USA, vi har ett antal längre och kortare roadtrips på vårt samvete…och nu är vi på G igen. Det sket sig ju i våras när SAS-strejken var ett faktum, vi bokade om, vi tänkte Asien och sen kom vi tillbaka till Chicago och sjöarna, en outforskad del av US. Yes, det här blir skoj och självklart så hyr vi en Mustang Convertible som vi brukar…

In på Holiday autos…och priset för en Musse i 10 dagar var…48 tusen!?!…ja, jag tappade hakan först, men sen insåg jag förstås att man hyr inte cab uppe i norr, lika lite som i Alaska, så det blev en liten ordinär SUV till en tiondel av priset._79A4072Lite svårsmält för en gammal racingkärring, en som är uppväxt i ett lastbilsgarage och som hellre lekte med bilar i sandlådan än med dockor och som älskar vackra och häftiga bilar…wrooom.

Vi har cruisat mycket i det stora landet i väster, vår första gemensamma tripp var i september 1993, efter att vi hade sagt ja i Svenska kyrkan i Köpenhamn. Då blev det bara en gammal Pontiac, men röd och fin var även den…och ACn fungerade. Vi var förstås stressade efter bröllopet, vi ville dyka och vi ville se så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt…puh…tor Key West, dykning, cruising mm. och sen bar det av till Jamaica.IMG_20170922_00043Jaja, det här var den östra delen, sen har vi åkt i Alaska, i Seattletrakten, i Kalifornien, i Arizona, i Utah, delar av Route66…mm…mm och det var ju förstås inte det som var ”the point”…det var Mussarna och min förkärlek för häftiga bilar._79A1132Här har vi maken vid ett av Route66 mest fotograferade place…i en vit Musse. Helt ok, men de skall bara vara röda, eller hur? Nåja, jag är lite gladare idag och ser fram emot nästa roadtrip i en… SUV…

Kategorier:Okategoriserade

10 kommentarer

 1. Älskar Dig, och ser fram mot en SUV-trip. I svalare trakter än idag och igår, förhoppningsvis.

  Gillad av 1 person

 2. Jag läser och ler. Bodde i N.Y mellan 1978 och 79 och vi gjorde då en hel del ”roadtrips” .Men i en gammal Volkswagen Camper. Men den körde vi från väst till östkusten och så mycket vi såg och upplevde. Flera turer blev det 1980 men då med hyrbil sträckvis. I övrigt flyg. Men en rejäl bil hyrde vi där vi ibland kunde sova. Ställde oss då på campingplatser , utanför polisstationer och upplysta platser och ibland sov vi i vårt medhavda lilla kupoltält. Men drömmen om en Mustang hade vi. Men kassan räckte aldrig. Tror inte den gör det nu heller när jag ser priset du anger.
  Jag ser också fram emot er SUV tripp och hänger gärna med.

  PS Ska verkligen försöka få till ett par dagars besök i samband med din utställning. Och Kalix har jag bara passerat tidigare.
  Ha det gott!
  Kram!

  Gilla

  • Ja du Ditte, det där med priset på en Mustang uppe i Chicago…jag tappade hakan både bokstavligt och bildligt. När vi har hyrt Mussar i Kalifornien och Florida så har de inte varit så mycket dyrare än en vanlig bil…men det är ju där de skall vara…i The Sunshine States. Priset jag fick i Chicago beror nog på att de inte finns på plats normalt sett, utan de tas upp om nu någon tokig turist är beredd att betala.

   SUV trippen blir i slutet av augusti, först blir det en liten Sverigeturné inför svärfars 90årsdag, med hemresa via Lettland, Estland och Finland…välkommen med även på den!

   Ha det gott i värmen som snart (förhoppningsvis) mattas av…

   Kram!

   Gilla

 3. Åh, roadtrippa i USA är något jag verkligen vill göra en dag! Kanske ska se till att skaffa körkort först dock, haha 😉

  Gillad av 1 person

 4. 48 tusen!! Jösses Amalia. Nog kostar det att åka snyggt men det priset kanske var i värsta laget. I mitt förra förhållande var jag och barnens pappa över till USA för att köpa en Pontiac Le Mans -68, cab. Den årgången hade förstås ingen AC men, ingen fara på taket tänkte vi… Det vi INTE tänkte på var att vi hämtade bilen i Phoenix Arizona och körde den till LA via bl.a Las Vegas och tidpunkten för resan var i början på juni. Termometern visade på en konstant siffra över + 40 C. Insåg rätt snabbt att det inte funkade att köra nercabbat, trots att vi köpt oss varsin solhatt. Vi blev mer eller mindre stekta där vi satt i bilen så vi fick ha det enda alternativet, KD! där vi färdades på vår resa. Bilen skeppades sedan till Göteborg och anlände många veckor senare efter strejk och annat krångel. Bilen finns kvar än idag men tyvärr inte i min ägo… Men en fantastisk upplevelse var det. Läser med ett leende på läpparna dina ord och njuter av dina bilder, som vanligt 🙂 🙂 🙂

  Gilla

  • Ja, herreminje, vilken pärs det måste ha vart, men ändå en häftig upplevelse. Och vet du Susanne…jag minns så väl en av de första gångerna när du skrev hos mig på min gamla blogg. Det var några år sedan och mitt inlägg var om någonting runtikring route 66 och du skrev nåt om när du var over there och hämtade hem en jänkare. Inlägget och kommentaren finns kvar förstås, men jag orkar inte leta, det är inte så viktigt, men viktigt är att vi har hittat varandra och att vi fortsätter att hålla kontakten. Bilar, ugglor, blommor,…You name it!

   Gillad av 1 person

 5. Bilbruden o hennes man minsann 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: