Jag blir så trött ibland…eller rättare sagt så är jag trött mest hela tiden…


Jag har bloggat i många år och jag har reflekterat lika länge. Min gamla blogg är sen 2010 och nu är jag inne på min tionde månad med den nya…och vad har det gett mig?

Tja, jag tycker om att skriva, det är lätt och det är rätt njutningsfullt emellanåt…jag fotar…en del av mitt jobb…men, visst, jag är ju nästan pensionär och jag skall inte tänka så, men ändå…vart leder det, får jag någon respons, får det jag gör någon att tänka efter, får det något att gå framåt eller är det bara ett spel för galleriet? Jag har haft många utställningar i mitt snart 64-åriga liv, jag har stångats med ågren och hans kusiner otaliga gånger och när vi flyttade upp till norr, till Kalix, till min hembygd…då bestämde jag mig för…att aldrig mer ha någon utställning.

Idag är alla konstnärer, idag kan alla ha utställning på ortens bibliotek eller något annat lokus…men, vad är det värt, vad leder det till, hur blir det sen och det är samma sak som att ”alla är fotografer”.

Jag har fotat, målat och skrivit sen jag var en liten kotta på 60-talet, då hade jag livslust och framtidstro…men nu idag?…tja, det är mest bedrövelse och misstro, speciellt efter mina fyra års utbildning inom konstens värld som inte verkar vara värt nåt idag…Etosha Pan bSamma misstro som den lilla guldgrävlingen uttrycker och känner. Vart är vi på väg? Vart är vår planet på väg? Vart skall vi ta vägen när allt rasar?

Jo, vi gräver ner oss bredvid grävlingarna och så sover vi vår skönhetssömn…zzzzz…

och så skall jag i alla fall ha en utställning till…i Kalix konsthall med vernissage 21 september…TBC…

Kategorier:Okategoriserade

4 kommentarer

 1. Vad roligt, tycke jag, att du ska ha vernissage i Kalix konsthall den 21 september. Och är jag hemma i Sverige då så kommer jag att var på plats,antingen denna dag eller någon dag senare. Vet att en vernissage kräver mycket. Har aldrig själv haft någon men hjälpt min väninna Tove vis ett par tillfällen. Dock inte med det konstnärliga men med glada tillrop, haft hand om mat och kommit med glada tillrop. Har också tänkt på detta som du skriver om. Bloggandet och om det leder framåt. För min del vet jag inte var det ska leda men jag har tycket om att skriva. Började hösten 2007 när vi bott i Peking i sex månader och då på Blogg.se (som då inte hade reklam och var den portal jag kunde ha som inte var ”blockad”. Men sedan ett par år är det WP som gäller. )
  Jag undrar också vart vi ska ta vägen. Men nu är jag så gammal så jag antar att det ordnar sig.
  Ha det gott!

  Gilla

  • Ja du Ditte, det är så mycket som virvlar omkring uppe på kontoret ibland…ja egentligen alltid, men för det mesta lyckas jag sortera ut och ändra riktning. Och du!!! så otroligt roligt det vore om du/ni kom upp till vernissagen eller någon dag senare. Hör bara av dig lite innan för vi har lite måsten under tiden…några dagar till svärföräldrarna i FKP bla. Utställningen pågår from 21 sept tom 9 okt…egentligen 10 oktober, men det har kört ihop sig lite då vi åker till Japan 10 och måste åka ner till Sthlm dagen innan…ja, du vet hur det är?

   Vi hörs och det vore som sagt roligt om vi även kunde ses…i september eller senare…det blir bra hursomhelst…kram!

   Gilla

 2. Hej!
  Har man som du en gedigen utbildning i allt det du gör, så förstår jag din frustration när man ser all reklam för billiga kläder, ofta från Kina. Alla målar, jag är ju en som kladdar på lite. Men jag ska ju inte leva på det, utan förhoppningsvis av pensionen 😜.
  Men dina resor är det alltid roligt att läsa om. Hoppas du fortsätter att dela med dig. Den 29/9 kommer vi just hem efter tre veckor i Portugal och tror inte att det blir någon resa norrut på direkten, tyvärr. Ska hålla tummarna för en bra och givande utställning för dig. Jag har bra kontakter ”uppåt” 😇.
  Lycka till med det du gör. Kram

  Gilla

  • Tack Agneta och kram till både dig och Janne!
   Synd att jag inte får se er på vernissagen, men jag förstår att det blir lite väl mycket flängande efter Portugal.

   Ha det gott i hettan…jag hoppas att SMHI har rätt, för i så fall blir det svalare redan på måndag…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: