Vad triggar dig?


Vad beträffar resande. Vad får dig att tappa andan, att känna att hjärtat tar en extra sväng, att känna smaker, dofter och den där extra lilla kittlingen?

Är det ”Allinclusivelyx” med allt bestämt, tryggt, säkert och förutbestämt?

Är det Safari och ökenäventyr, primitiva boenden och ”vildlivet” utanför dörren?Afrika a

Är det kanske roadtrips i det stora landet i väst, genom öknar, genom berg, nationalparker, dramatiska kustvägar, stora städer och kanske även ett och annat djur?

Är det den stora kontinenten på andra sidan? Den som har allt, städer, ödemark, djur, natur…och så lite ursprungshistoria som många glömmer.

Är det snöns och isens värld, de stora viddernas och ödslighetens värld, isbjörnens rike, trappernas och kolgruvornas förlovade land?

Är det Sveriges och nordens orörda natur, små idylliska städer och samhällen…och inte minst dess oexploaterade vildmark. Trandansen vid Hornborgasjön eller flyttfåglarnas återkomst till norr?

_MG_3109

Är det megastäder, glittrande neon, folkmassor, trängsel, mat och kulturupplevelser i vitt skilda världar?

Är det kanske lite slum, lite primitivitet, lite extra spänning och mycket oförutsägbart?

Tja, inte vet jag, men det vore roligt med en dialog. Jag vill ha allt utom det första, jag vill upptäcka, utforska, gå på nitar, råka ut för oväntade och inte alltid så roliga överraskningar…jag vill känna att jag lever även om det ibland är på den berömda ”edgen”.

Kategorier:Okategoriserade

8 kommentarer

 1. Kära Gertievännen! Vad som triggar mig är oväntade upplevelser överhuvudtaget tror jag! Svårt att sätta tummen på det extra extra! Kanske är det där jag trycker mig se något unikt i naturen, förstå något mer av livet! Varje ny dag när jag går min runda innan frukost så finns förväntan och uppmärksamheten på nya upplevelser i naturen! Ute på resor på nya okända marker så handlar det om att ta tillvara varje ögonblick! Om jag måste ranka upplevelser så är det nog den vithövdade örnen i Homer och första björnsafarien på Kodiak, Alaska som var helt fantastiska men också spillkråkans kärleksmöte i KalixNyborg. Se det stora i det lilla gillar jag! Ser fram emot nästa resa till Ukraina med bästa vännerna! Bamsekramar

  Gilla

  • Visst är det så, borta är alltid något nytt, men allt som händer hemikring tar man oftast för givet, så synd…som sagt…se det lilla och det stora utan jämförelse. Vi längtar också till vår gemensamma resa i juni, men just nu har vi andra bryderier. SAS piloterna hotar ju med strejk från midnatt så vi följer allt med spänning…lite väl spännande är det förstås. Kramar och vi hörs när vi vet hur det går.

   Gilla

   • Hoppas att de löser sig med flyget kära Gertie! Jag funderat på din triggerfråga och tänker att det outplånliga minnet som för alltid finns etsat innanför ögonlocken är sista dagen på Svalbard, regnigt, blåsigt och ganska tufft och med en kamera som slutat fungera och då kom ögonblicket en ung valross som vände upp alldeles nära gummibåten vid min sida och mötte mina ögon med sitt enorma oranga – ett kort ögonblick – en evighet och sedan dök han … ett finare avsked från svalbard kan man inte få!
    Dina bilder på oförglömliga platser och möten är helt fantastiska och tar andan även av mig som betraktare!
    Vi håller tummarna för er och att piloterna sitter bakom spakarna när det bär av! Bamsekramar!

    Gilla

   • Ja det hoppas verkligen vi också, två av ca 170000 andra…
    Ditt svalbardminne glömmer jag aldrig…typiskt och helt otroligt!

    Kram och så hörs vi när vi vet.

    Gilla

 2. Vad som triggar mig har nog ändrats lite med åren. Men dessa ”all inclusive” miljöer har alltid gått bort. Har aldrig lockat och det kommer de heller inte att göra- Likaså går stora campingplatser bort eller över huvud taget camping där man ens ser grannarna. Och camping överlag lämnar jag nog numer bort. Har rest genom hela USA i en ”Camper” – en volkabuss omgjord till husbil, har i övrigt korsat USA med tält och ryggsäck, även Hawaii och bott ett år i N.Y. Och rest runt mycket. Så USA idag går också i princip bort. (Saknar kultur och historia här.) Men! Alaska och Canada finns kvar . Canada har jag besökt men bara ytterst lite. Jga vill gärna besöka platser dit turistströmmarna ännu inte nått. Ja, jag vet att jag får raska på,. Men jag var på Phuket 1979 då det fanns ett hotell. Jobbade då vid gränsen till Kambodja , i flyktingläger och bodde på den thailändska landsbygden och åkte till Phuket på lite semester.
  Sverige har mycket att ge mig och trots att jag sett mycket av vårt vackra land finns mycket kvar.
  När jag läste om er resa till Tiblisi så vaknade reslusten i mig. Lusten att uppleva det man inte vet ås mycket om.
  Vi bodde fyra år i Peking och passade då på att se en del av Asien och framför allt Kina och vilka möten och erfarenheter vi fick med oss från orörda delar. Minnesvärt.
  Kan nu känna att jag har väl lång startsträcka men Sydafrika vill jag gärna hinna med och gärna ännu en resa till Sri Lanka. (Mina döttrar är födda där och jag vill resa tillbaka dit nu med barnbarnen och döttrarna. Har dock varit tillbaka ett par gånger. Men just nu känns det osäkert…
  Ja, tankarna är många men i det oväntade finns mycket att ta till sig och berikas av.

  Gilla

  • Även vi har åkt runt mycket i USA, dock inte i en ”Camper”. Jag kunde gärna ha gjort det, men maken är inte så mycket för det primitiva, det som jag ägnade mig åt innan vi träffades. Alaska är nog den delstat som är mest sevärd, i alla fall om man tycker om det vackra,vilda och Canada likaså. Om dessa två resmål har jag skrivit en del på min gamla blogg, kanske det kan vara av intresse.

   Ja tänk så tråkigt att oroligheterna på Sri Lanka har blossat upp igen och extra tråkigt för er som har anknytning dit, men vi får hoppas att det ordnar sig på ett eller annat sätt. Vi debatterade ju Sydafrika för ett tag sedan och jag minns att det var ett av dina framtida resmål. Ett fantastiskt land som vi åkte runt i helt på egen hand och det är för övrigt en av våra bästa resor. Nu har ju tyvärr oroligheterna eskalerat även där, så det kanske inte gör så mycket med lite längre startsträcka.

   Trots att vi har varit mycket i USA så är vi på väg till Chicago och NY nu på måndag för tio dagar, men, men, SAS piloterna varnar för strejk från midnatt så vi hänger lite i luften just nu. Precis som du söker vi annars det nya och orörda som ovan nämnda Georgien och Armenien. Att hitta nya och jungfruliga platser idag är inte helt enkelt…tyvärr.

   Gilla

 3. Ja det som triggar mig är nog allt som berikar mig MEN bort går ”All-inclusive-resor”, bort går öken och andra för varma platser! Har varit i Phuket och andra delar av Thailand i mitt förra äktenskap och första gången 1985 jämfört med 2010 som var sista, och då menar jag sista, har förändrat framförallt Phuket så till den milda grad att det underbara bilvit det trista! Dessutom var jag aldrig torr, alltid svettig och ofräsch, usch ja! Ja megastäder tror jag också jag utelämnar, likaså lyxkryssningar 🙂
  Jag vill känna en frisk luft, se vacker natur, lyssna till naturen och gärna ha lite strapatser på vägen. Jag vill inte packa väskan med ”fina kläder”, duger jag inte i mina kängor, Haglöfs-byxor, Icebreakerunderställ, skaljackan, dunjackan och den rutiga skjortan ja, då kan det lika gärna vara. Jag ser mig gärna omkring i närområdet (Norrbottens län, Västerbottens län) för här finns så otroligt mycket att utforska och under alla 8 årstiderna!! Nu har jag ju precis som du Gertie, sett mig om en hel del redan och närmast kommande resa är till Chile i sommar (deras vinter) för en total solförmörkelse. Äventyr på hög höjd och spännande områden. Sedan blir det nog kortare turer med husbil och särbo, dock icke att förringa. Många gånger ett underbart äventyr, oplanerat och kul i all sin enkelhet, passar mig!

  Gilla

  • Solförmörkelse i Chile låter häftigt tycker jag, förstår att det lockar er (särbon) som astrofotograf/er, det blir nog en höjdare i dubbel bemärkelse. Jag vet ju att du inte gillar värme och det gör inte jag heller…men ibland får jag stå ut för djuren i Afrika vill jag inte vara utan. Naturen är min största inspirationskälla och en lisa för själen, den kan jag inte vara utan och det är där, vara sig jag hittar den på andra sidan jordklotet eller här hemma som jag laddar batterierna. Megastäder är roligt ibland, ett par, tre dagar i taget och gärna då varvat med natur. Går just nu och våndas över den eventuella SAS strejken då vi är på väg till Chicago och NY på måndag. Oplanerade små utflykter i närmiljön är roliga och alltid upptäcker man något nytt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: