CANCELLED…tack, tack


I morgon skulle vi ha åkt hit (NY) och till Chicago, men så blev det inte då Pilotstrejken var ett faktum 02.00 natten mot fredag. Vi hoppades förstås in i det sista och även sen den brutit ut höll vi oss ständigt uppdaterade och trodde till en början, att det måste lösas under helgen. Men alla vet hur det gick och att den fortsätter med fler och fler inställda flyg och totallåsta positioner. Att ta ställning för den ena eller andra parten är helt omöjligt då insynen i medlarförslag och förhandlingar är noll.

Inställda flyg har vi råkat ut för tidigare förstås, men då har det ”bara” varit att försöka få tag på en biljett med ett annat bolag, eller en senare avgång om det fungerade med anslutande flyg. Vi började tänka på alternativ redan i fredags. Vi bor numer uppe i Norrbotten och då finns det bara två flygbolag att välja på ner till Arlanda…och det som inte är i strejk blev snabbt fullt trots hutlösa priser. Så vad är då alternativet om inrikes är inställt och USA flyget fortfarande inte är så? Jo, att köra ner förstås, 92 mil.

Igår eftermiddag tog vi så beslutet att avboka båda två och idag har besked kommit att både måndags och tisdagsflygen är inställda. Tråkigt för alla och jag hoppas verkligen att det löser sig, minns 2012 då slutet var nära för SAS.

Rotade lite i arkivet och hittade gamla bilder till tröst och snart var jag igång med nya bokningar…och maken bara suckade. Jag älskar stora städer, speciellt NY, med pulsen, folklivet, arkitekturen, kulturen och inte minst alla mänskliga historier. Alla möten, alla personligheter och känslan av att vara anonym, att ingen bryr sig om min kamera.

Men, jag älskar minst lika mycket landsbygden, det fria, orörda och oväntade. Jag bestämde mig på en gång, att nu blir det roadtrip i Transsylvanien i stället. Den hade vi planerat lite löst för, eventuellt i september om tid skulle finnas. Men man måste kunna ändra sig, tänka om och ta snabba beslut om man skall resa med mig. Det har maken insett efter alla år och övertalningen gick ganska lätt. Nu flyger vi tor Budapest, hyr bil och kör neråt Transsylvanien för en nio dagars roadtrip via bla Transfagarasan, en av världens vackraste vägar som vi ännu inte har stiftat bekantskap med. Många har vi åkt och om dem kan du läsa på min gamla blogg:  http://www.gertiebgranvik.com/2018/09/varldens-vackraste-vagar_12.html

 

Kategorier:Okategoriserade

4 kommentarer

 1. Snabba svängar blev det! Och säkert blir ert alternativ jättebra. Jag har bott i N.Y. i ett år och varit där många gånger och vist är det något speciellt med den staden. Men N.Y. får vänta på er. Jag har en bloggvän som har N.Y. som en stor del av sin blogg. Ska maila dig hennes bloggadress. (Vill inte lägga ut den här, för det känns nu som att det jag skriver är på lite orolig mark. Och vill inte att andra ska drabbas.)
  Låter som en fantastisk resa du planerat . I Budapest och i delar av Ungern har jag varit men aldrig på en ”roadtrip”. Så spännande.
  Läste nu också om alla vackra vägar ni rest på och en del kände jag igen där vi också rest men många var för mig helt nya. Så fin läsning och med vackra bilder därtill-
  Önskar er en jättefin resa och ser fram emot inlägg så småningom.

  (Fick idag tips på min blogg i en kommentar hur men på sin egen wordpressblogg kan ta bort ”pingfunktionen” så att andra bloggar kan utnyttja min blogg för oseriösa syften. I varje fall försvåra det hela. Känns bra)

  Gilla

  • Åh, hoppas att tipset fungerar, du får berätta via mail hur det går.

   Jadå, NY får vänta, har varit där flera gånger förut, bla i början av 80-talet då jag även var uppe i tvillingtornen…det har säkert du också varit, eller hur? När vi var där senast, för fyra år sedan var nya One inte riktigt klart, så det hade jag sett fram emot nu även om det finns flera mycket bättre utsiktsplatser.
   Och jodå, det kommer att bli toppen, vi älskar ju roadtrips och att vara våra egna guider och chaufförer.

   Tack för lyckönskningen och fortsättning följer om en dryg vecka när vi har hunnit en bit.

   Gilla

 2. Ja kära Gertie! Ibland löser sig allt till det bästa som i detta fallet kan jag förstå! Tror att Rumänien kommer att bli fantastisk! Det mytomspunna Transsylvanien och all vacker natur och vilda djur , det blir toppen! Den resan hade jag gärna med! Ha det bäst! Bamsekramar Catrin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: