Zambezifloden


Att få en flodtur på Zambezifloden, bara sådär, helt oväntat och oplanerat…när den lodge vi skulle bo på var överbokad. Ja, ibland blir det bra, ibland har man tur…och det hade vi här. Femstjärnigt, med egen stor bungalow, flodfärd till och från Zambezi Mubala lodge, Sundowner mm, mm. Ett ställe för fågelälskare och med Zambia på andra sidan.

Att sakta glida fram på floden och se Zambierna utföra sitt dagliga värv, lägga nät, tvätta, fylla vatten, i den krokodiltäta floden…det var en sällsam upplevelse.

Och…alla vackra fåglar, som Ibisar, Biätare, White-faced duck och den Afrikanska vithövdade örnen, som inte skall förväxlas med ”Bald Eagle” i USA. Ja, det fanns massor med andra vackra fåglar…förstås, som är förevigade och bevarade på minneskortet.

Har även sparat några från Namibia…svarthövdad Biätare, Blå Stare ( Burchell´s Starling) med gult bär, Bateleur/ Gycklarörn, Sekreterarfågel, Nordisk svart Koran samt Kori. Varsågod Eva, du fågelskådaren och duktiga reseledaren.

Innan jag avslutar, måste jag bara klämma in lite elefantbilder…de stolta matriarkerna med sina små omhuldade telningar…mina absoluta favoriter näst efter katterna, eller kanske de i själva verket kommer på delad första plats?

Ja, hursomhelst så var det en fantastisk resa, en resa som jag inte trodde att jag som ensamvarg skulle göra…men nu är den gjord, den lämnar bara positiva avtryck och jag är nästan på väg att boka en ny ”organiserad” resa…efter vår ”egen” Sydamerikatour.

Tack Eva och Kembo, You made Our days…all the best to You!

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: