Magiska katter


Vi hade en enastående tur på våra Safaris, både i Etosha-Namibia och i Chobe-Botswana. Lejonkungen var först ut, en tidig morgon vid ett av Etoshas vattenhål, där solens strålar smekte den vackra katten och manen blev till guld.

I Chobe åkte vi ut i öppna jeepar, mot soluppgången och ett magiskt möte med drottningar och barn. De var fortfarande sömndruckna, men de små visade att de fortfarande är barn…drygt tre månader gamla och mycket leksugna.

Lejon har vi träffat förut…men inte Leopard och Gepard. Geparderna, troligtvis två bröder, hade vi den stora äran att möta i Etosha. ”To Good To Be True”… enligt Kembo, vår chaufför…och vi säger inte emot. Tror fortfarande att det är en dröm…

Geparder är hotade, det finns bara sjutusen individer kvar i hela södra Afrika, varav ca tvåtusen i Namibia. De är världens snabbaste däggdjur, men har trots det många fiender…lejon, leoparder, hyenor, vildhundar…och inte minst Homo Sapiens.

Bättre än så här blir det inte…så kändes det och vi var redan mer än nöjda med våra kattmöten. Men…det blev ännu bättre…och bättre. Första eftermiddagen i Chobe åkte vi ut i öppna jeepar och inom loppet av en timme hann vi möta en skygg leopard…

en stor Elefantfamilj (kommer senare) och en flock med Vildhundar. Helt unikt enligt samtliga, mycket erfarna Safarichaufförer och guider.

Även vildhundarna är hotade, starkt till och med…den totala populationen beräknas till mellan tre och femtusen söder om Sahara. Vi tackar vår lyckliga stjärna, en sagolik tur och Afrikabacillen har blivit ännu starkare…längtar redan tillbaka.

Kategorier:Okategoriserade

6 kommentarer

 1. Vilka vackra bilder och vilken magisk resa. Tack för du delar med dig ❤️

  Kramar

  Gillad av 1 person

 2. Makalöst, vilken tur vi hade. Och du har fångat allt på ett förträffligt sätt, både bild- och textmässigt. Det är inte för inte jag kallar oss Den Lyckliga Gruppen.

  Gillad av 1 person

 3. Helt underbara bilder Gertievännen👌Du måste ha varit lycklig som en 5 åring på julafton att få se dessa giganter på första parkett…..Magiskt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: