Icebreaker cruise


Och ett uppvaknande utifrån var jag är uppväxt och om var jag åter bor.

Man blir så lätt hemmablind och har svårt att se närmiljön, men att resa behöver inte alltid vara till andra sidan jordklotet. Man kan hitta exotismen på mindre än en mils avstånd…och kanske även granngårds. Det enda som behövs är att öppna ögonen och ta in vad som händer och det gjorde jag då 2017, några månader efter att vi flyttat upp till mitt barndomshem vid randen av Kalixälven.

Här ett inlägg som jag skrev på min gamla blogg…

Icebreaker Cruise…

och om att bo ”mitt i exotismen”…
Att man blir hemmablind är inte direkt någon nyhet…
men, tack och lov är man förändringsbar
och så småningom öppnas ens ögon…
efter ett halvt liv i förskingringen.


Exotiskt, sa min man, första gången vi träffades…
Jaha…tycker du…
sa en med ögon som ännu inte öppnats…

Idag, när vi båda har blivit ”norrbottningar” ser och hör jag entreprenörer, som kan och vill ta vara på landsändans fantastiska tillgångar.
Det värmer mitt hjärta och jag håller alla tummar för att de skall lyckas.


Att idag, i det fantastiska vårvintervädret, stå på kajen i Axelsvik och beskåda Polar Explorer komma smygande ur dimman, lägga till bland isflaken…
och säkert landa ca 100 passagerare av varierande nationalitet.


Det var stort, det var glädje, stolthet och inte minst ödmjukhet.
En väckarklocka återigen…
SE och åter SE
se stort och brett, tänka efter, reflektera…
aldrig fastna i gamla invanda fotspår.

Förbli den världsresenär man är och vill vara…
även hemma.

Kategorier:Okategoriserade

4 kommentarer

  1. Tack för ett väldigt tänkvärt inlägg- Jag kommer att fortsätta fundera även under morgondagen. Att inte fastna…Att se det vackra runt mig det tycker jag att jag gör. Och i mitt resejobb (deltid och mest sommartid) har jag haft förmånen att se Sverige med nya ögon. Jag har tidigare besökt resmålen som bl.a Bohuslän, Höga kusten, Hälsingland, och Dalarna och när jag återkommit sett så mycket nytt och funnit det vackra i det enkla.
    I ditt inlägg njuter jag av både dina otroligt fina bilder och budskapet i din text.

    Gilla

  2. Så är det, vi bor vid Mälaren. Inget speciellt tycker vi, helt otroligt sa min brors svärfar när han var på besök och bor man i Bolivia utan något nämnvärt med sjöar så kan man förstå att vatten fascinerar. Det gäller att försöka se med andras ögon och uppskatta det nära.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: