Bremen, en för mig okänd pärla!


Det har blivit och är fortfarande en omväxlande och intensiv tur, med många nya pärlor. Har alltid tänkt att Europa är klart för vår del…men tänk så fel man kan ha…vi har upptäckt och mycket mer finns fortfarande kvar att upptäcka! Det får bli nästa gång, för nu har vi vänt näsorna norrut och hemmet hägrar, men först gör vi Bremen. Ingen av oss har varit här förut…kors i taket, men det är en trevlig och intressant bekantskap. Gammal och välbevarad stad med fina hus och mysig ”gammal” stadskärna. Har dessutom ”lyxat” till det och bor på finhotell, ett av Tysklands 101 bästa enligt ”hotellbibel”Bremenhotell

Bara att njuta och ta tag i stadens alla sevärdheter.

Då det mest har varit landsbygd på denna tur, känns det inspirerande med en hyfsat stor och dessutom välbevarad stad. Hittade till och med en uraffär, äntligen, så jag fick nytt batteri till min klocka…tacktack!
Nåja, det har varit en intensiv resa och många platser har vi besökt, kanske tom för många och för kort tid på varje…men that´s It och vi drar lärdomar som vanligt. Har inte bott mer än 2 nätter någonstans och med facit i handen, så är det för kort och blir för stressigt, brukar alltid bo 3, då och då, för att hinna varva ner och känna in stämningen. Kan bara säga att 18 ställen på tre veckor är för mycket…en god lärdom! Ett av våra favoritställen är Luc sur Mer, där vi bodde för snart 25 år sedan, kanske tom på samma hotell, men därom tvistar vi. Inte så viktigt förstås, men en plats med frihetskänsla är det…och var då. Varken kan eller vill räkna upp alla våra övernattningar, men det har blivit lite omväxling med Tyskland, Frankrike, Spanien, Belgien och nu sist, innan Bremen, Holland. Inget nytt land, men många nya bekantskaper och upplevelser. En mycket intressant iakttagelse är att västra Spaniens natur påminner mycket om Afrika…vår favoritkontinent…men vi har inte hittat varken lejon eller elefanter…snyft!
Vindruvsodlingar däremot, har vi sett oss mätta på. Ibland fria och på andra ställen täckta…enorma fält. Täckta odlingar

För att inte tala om all majs och alla andra fruktodlingar…fantastiskt och tanken svindlar…finns det verkligen avsättning för allt? Självklart har vi även bunkrat lite Calvados! Kunde säkert fylla en släpvagn med allt gott som finns på vägen, men men…
Blankenberge i Belgien var en speciell liten stad, vid randen av Atlanten och med all aktivitet nere vid vattnet. En viss charm, dock inte riktigt vår ”cup of tee”…men…avkopplande strandhotell, även om man inte nyttjar stranden…Snart hemma igen och nya planer smids…har varit underbart med lite miljöombyte! Getxo, Bilbao

Kategorier:Okategoriserade

9 kommentarer

 1. Vilken resa! Och så mycket ni sett och upplevt. Men jag kan förstå tankarna om att det blev mycket att se och många intryck på kort tid. Å andra sidan kan jag förstå att efter allt som hänt att längtan att resa och uppleva var stor. Är stor- Och att bila är ju ett väldigt bra sätt att uppleva en trakt, eller som i ert fall, många trakter. Tyvärr har jag sett ganska lite av Europa per bil, något jag nu kan känna lite sorg över. Men jag är så glad över att du generöst delar med dig och har tidigare tagit till mig era resor och det fortsätter jag med.
  Stort tack! Välkomna hem!
  Kram!

  Gilla

  • Tack du vännen! Jodå, precis som du skriver…pärlor finns överallt, det gäller bara att hitta dem😉…Vi gör vårt bästa, ibland går det och ibland blir det tji…men lär sig något nytt, det gör man hela tiden…

   Gilla

 2. Gör ett nytt försök att lämna en kommentar. Härligt att du/ni är ute igen både på vägarna och på bloggen. Men jösses vilket tempo ni har haha Visst ser man mycket när man bilar, vi längtar också söderut med husbilen. Bremen har vi besökt, julmarknad, som var väldigt stor och fin.
  Ha en fortsatt fin resa. Snart åker vi norröver och hoppas på Norrsken

  Gilla

  • Jag håller tummarna för att ni får se norrsken! Tiden är i alla fall rätt och sen är det turen som gäller. Jodå, lite mycket, kanske för mycket tempo har det varit, men även intressant och givande. Sitter i skrivande stund på ”Strandpiren” i Hudiksvall, läckert ställe med havskänsla…hemma imorgon, förhoppningsvis😉

   Gilla

 3. Tänk så härligt att vara ute på resa igen, längtar verkligen ut nu.
  Nästa vecka ska vii alla fall dra iväg på en liten tur, tandläkaren öppnar sin praktik igen efter nedstängning och vi hänger på låset. Tänk sådan tur vi har att hon finns i Tallinn. 😉
  Lite avis på er europarunda, har försökt inspirera maken om att vi ska göra det också, men det har inte lyckats än. Finns så många länder som jag vill återbesöka och så många som jag vill se för första gången också.
  Hur har ni gjort här, förbokat hotell hemma eller chansat på att det finns ledigt då ni kommer?

  Gilla

  • Förstår att du längtar ut…ha det så gott på er ”lilla” runda, det är ju mycket bättre än ingenting!
   Hoppas att du lyckas övertala maken, Europa är inte så dumt, mycket att återupptäcka och alltid hittar man något nytt.
   Vi bokade det mesta redan hemma, det känns skönt när man inte är helt ”fit for fight”…annat var det i den ljuva ungdomen😉.

   Gilla

 4. Här snackar vi roadtrip! Bra för oss att ni åkte runt så vi kan se dina fina bilder med text! 18 ställen på tre veckor är verkligen ambitiöst, men man gapar efter mycket nu när det är dags att röra på sig igen!
  Fortsätt njut av nya planeringar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: