När det går troll i planeringen…


Och jag kan bara konstatera… att nu sitter vi lite på pottan igen.

_79A0600

Vårt senaste Reseår, eller rättare sagt de senaste åtta månaderna, har präglats av inställda resor, inställda av mycket varierande orsaker, men allt har förstås löst sig och nya resor har kommit som ersättning.

Om vi börjar från NU, så sitter vi långt ifrån overksamma och väntar på hur det utvecklas med Coronaviruset. Meningen är att vi ska åka till Vietnam och Kambodja om en dryg vecka, flyga till Hanoi och sen, från norr till söder med flyg, båt och tåg, ett tåg som jag drömt om i många år…men, det känns lite vingligt just nu. Plöjer igenom allt, både internationellt och svenskt om hur det är, hur det kan tänkas bli…och inte blir vi ett dugg klokare för det, snarare tvärt om. Vi lutar oss numer mot UDs rekommendationer, beträffande avrådan inför resa och än finns det inget. Vårt flyg är inte inställt och vi har inget annat att göra än att vänta…

Till saken hör, är att denna resa bokade vi ganska nyss, när vår resa till Indien under samma tid blev inställd pga för få deltagare. Vi skulle ha åkt på Tigersafari med våra vänner C&C, men av det blev inget, vi delade på oss, de åker till New Orleans…och vi åker… kanske till Vietnam?

Och ja, hur började då rockaden? Jo, den började i april 2019 med SAS strejk. Vi var då inbokade till Chicago med hemresa från NY, vilken förstås blev inställd! Men, vi hängde inte läpp för det, vi tog en liten tripp i Transsylvanien i stället…och det blev mycket roligare. Chicago tog vi sen igen i september, med lite utökning längs Michigansjön.

Nästa resa som ställdes in var Japan/Sydkorea i oktober. Vi var nere i Fkp på en liten snabbis innan den resan, svärfar blev akut dålig och dog inom ett par dagar…så det blev drygt två veckor där i stället. Självklart och egentligen inget att snacka om, nöden har ingen lag och tar sitt pris och vi hade inget annat val än att acceptera 80% ersättning från försäkringsbolaget.

Det är livet just nu och den senast inställda är vår lilla tripp ner till svärmor i Fkp. Förra veckan, jodå, det sket sig pga maginfluensa på ”hemmet”. Personalen iklädde sig skyddskläder när de gick in till de gamla, ingen utifrån fick tillträde, så självklart blev det ingen resa. Nytt försök görs nu, innan den ”eventuella” Vietnamresan.

No big deal, men intressant som fenomen. Facit är fyra inställda resor på åtta månader…kanske blir det fem?

Kategorier:Okategoriserade

10 kommentarer

 1. ”Shit happens”! Men lite mycket av den varan för er del tycker jag. Och på olika sätt- Man kan ju inte stänga in sig heller. Min vän ”Veiken” är i sitt paradis, i en fin thailändsk by på fastlande, vid kusten,ca 25 mil sydost om Bangkok och har inte, vad jag vet haft en tanke på att resa hem. Just till Kina, skulle jag kanske inte resa idag, men till Vietnam skulle jag gärna åka. Låter helt fantastiskt att resa som ni planerat. Håller tummarna för att resan blir av.
  Hoppas att det nu kan fungera med Falköping.

  Gilla

 2. Ting kan skje – og ikke skje – men dette er mer enn hva enn burde kunne frykte av forhindringer og problemer. En ganske utfordrende åtte måneders periode med hindringer,må jeg si. Men jseri at du tar det på strak hånd som vi sier på norsk. Nå håper jeg at du virkelig får oppleve turen til Vietnam og Kambodsja. Det har lenge vært et drømmemål for meg og. Så jeg sier bare: God reise!

  Gilla

  • Åh tack Otto! Tack för att du ser, läser och framförallt kommenterar. Och du, dina ord på Norsk tar jag till mitt hjärta…du har ett underbart och talande språk, ett språk som säger så mycket mer än bara de ord som är skrivna. Ja har alltid känt en stor samhörighet med Norge och språket…kanske kommer det sig av att det var mitt andra ”utomland” när jag var en liten kotta?
   Ursäkta Finland som borde ha varit första, men det språket behärskar jag inte…tyvärr.
   Intressant!? Har inte du heller varit i Vietnam?
   Vi håller alla tummar, vi har köpt munskydd (åh) och desinfektionsmedel och jag känner mig som ”en riktig turist”…men, vi vill iväg och du…tusen tack för supporten och lyckönskningarna!

   Gilla

 3. Ja Gertievännen! Jag hoppas det är nog nu vad gäller avbokade resor 50 % är lite to much! Jag håller tummarna att er resa blir av och att allt går vägen! Bamsekramar!

  Gilla

  • Tack för det min kära vän! Vi håller också våra tummar, vi har shoppat munskydd och sen gäller det bara att se tiden an. Om inget nytt kommer från UD, då kör vi och innan dess kanske vi kan ses i Sthlm för en liten chat. Todiloooo…

   Gilla

 4. Ibland vill det sig inte riktigt. Som du vet så blev vår resa till Hongkong inhiberad. Flyget ställdes in så nu får vi tydligen tillbaka för både flyg och även hotellet, där allt var förbetalat. Så vi kommer njuta dubbelt upp då vi kommer till Afrika igen. Hoppas corona håller sig i skinnet på den världsdelen. Känns bra att veta att det inte blev HK, då dotterns svåger som bor i HK kom hem igår. Direkt över till sjukhus med då misstänkt hjärtinfarkt som visade sig vara vatten i lungsäcken och misstänkt corona. Alla väntar nu spänt på provsvar och hoppa på att det inte är det.
  Hoppas det är lugnt i Vietnam framöver och att ni kommer iväg utan trubbel och får en fin vistelse.

  Gilla

  • Oj, det låter inte bra med dotterns svåger. Får verkligen hoppas att det inte är corona!
   Ja vi hoppas också på att det fortsätter, att i alla fall vara någotsånär lugnt i Vietnam och att vi kommer iväg om en vecka. Först några dagar hos svärmor i Fkp och sen bär det av…
   Hoppas verkligen att ni får en fin resa till Afrika och att det blir lite spännande djurmöten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: