Längtan, ovisshet och en rejäl dos desillussioni.


Hur kan det vara, hur kan det bli efter snart två års nedmontering av världen? Vi alla längtar och väntar, griper varje strå av framtidstro…men nejdå, precis när ljuset har börjat visa sig…då kommer släggan! Back to business eller rättare sagt tillbaka till den bistra verkligheten.
Nya varianter av det gamla temat, värre och värre, eller kanske inte om man tänker efter ytterligare ett varv.
Vi har bokat av, bokat om och bokat nytt i en hiskelig takt det senaste året, har det blivit nåt av det tro, eller är det bara ett fortsatt sammelsurium?

Men, vi gjorde i alla fall en liten utflykt i närheten av hemmet…vi åkte med vännerna C&C till Kukkulaforsen, för att äta Julbord och övernatta vid forsen…och hoppades få se ”grönljus”. Av det blev inget, förstås, men middagen var superb och proppus mättus blev vi, trots intentioner om att äta ”lagom”.
Hotellrummen är fina med utsikt över forsen, sängarna sköna och badrummet stort, precis som det skall vara! Frukosten fick vi tyvärr avnjuta på rummet (per påse) pga covidskiten, men det var helt ok det med…
En mysig och njutbar kväll och natt, en nära upplevelse som jag gärna gör om… efter pandemin…

Kategorier:Okategoriserade

10 kommentarer

 1. Visst är det så att vi griper efter varje halmstrå som möjligen kan bära. Och så är det tillbaka x antal steg. Vad trevligt med lite variation men en tur till Kukkkulaforsen med övernattning. (Kanske frukost i ”påse” på rummet var speciellt just här. Har bott med barnbarn och döttrar och även med maken på hotell här längre söderut och där gick det bra att äta frukost i matsalen. Men på ett par ställen fick bi boka en ”slot tid” så det inte blev för trångt.)
  Trevligt att ha fina utflyktsmål i närheten. Men visst vill vi ut. Ut och se om våra vingar fortfarande bär.
  Många tankar till dig.
  Stor kram

  Gilla

 2. Frukost i påse fick vi nog av när vi åkte hemåt genom ett stängt Slovakien, men det gick ner även i lördags. Antar att det är samma covidregler som nu hade landat i höga norr. Med tanke på intaget kvällen innan, så var inte hungern överhängande, tack och lov!
  Vi var inte med om ”påsfrukost” när vi var på vår sverigetour i somras, dock krav på både munskydd och handskar.
  Vi åker snart ut igen, om pandemin och ödet vill.
  Ha det gott och stora kramen tillbaka!

  Gilla

 3. Ja, vilken värld vi lever i.
  Jag är glad att jag är i Sverige nu, nära familj och vänner, vilka jag saknat så länge.
  Det blev i alla fall en trevlig liten utflykt för er.
  Ha det bra!

  Gilla

  • Oj då, så härligt att du är i Sverige hos de dina. Saknaden är alltid stor när avstånden gör träffar omöjliga…för att inte tala om c som ställer allt på sin spets. Ha det gott och ta vara på varje sekund och minut. Jodå, vi hade en mycket trevlig utflykt, det måste inte vara andra sidan jordklotet varje gång.
   Kram!

   Gilla

 4. Den bilden är råläcker! J
  ust idag tänkte jag på dig och skrev ditt namn på en lista under rubriken julhälsning. FB är för mig ett avslutat kapitel efter krångelikrok de luxe så där når jag dig inte. Men då kom jag på bloggen och här har du ett härligt inlägg just i dag!
  Härligt med Kukkkolaforsen – jag hör bruset och hör frukostprasslet från påsen.
  Ha det fortsatt fint i livet med adventen och tomtebloss och nyårsövergång!
  Var rädd om dig och mannen i ditt liv!
  Kram från mig och Sola i Karlstad 🙂

  Gilla

  • Tack du Tove, ja tänk så mycket häftigt man kan hitta i ett isöverdraget dike. Det var mitt stora nöje nere i Nacka-Värmdö när den första kylan för året kom, is, is och mera is. Lustigt är det att här uppe har jag knappt fotat någon is…eller kanske inte, då snön oftast kommer fort och täcker över det vackra?
   Trist med FB, men du är nog inte ensam om krångel där…tyvärr.
   Roligt att du tänker på mig, ha det underbart nere i solas stad!
   Maken sänder en hälsning och jag skickar en stor, varm vinterkram!

   Gilla

 5. Ja Gertie, underliga äro de tider vi befinner oss i!! Varje gång jag ser ett inslag på TV, må det vara från ett stall i Formel 1, nåt politiskt forum, mäktiga män som möts eller en sportintervju så ser man aldrig munnen på den som pratar!!! Vilken värld vi lever i! Ska det fortsätta så här så behöver de med konstig näsa aldrig fundera över sitt utseende! Undras hur Hedvig hade klarat av sin näsa med munskydd!?
  Ulf och jag håller oss rätt så mycket för oss själva, men gör små turer runt vårt fina län för att få lite större perspektiv på tillvaron. Vi har inställda resor också, men då drömmer vi oss tillbaka till de gjorda och får en stunds ”äventyr” till livs.
  Må detta ta slut snart, vi vill inte känna oss begränsade!! Det värsta jag vet är att vara begränsad! Samtidigt är vi väldigt mån om att inte utsätta oss för möjlig 🦠!! Vilket också skulle vara en begränsning! Ju!
  Ha det gott!

  Gilla

  • Du har så rätt, undra kan man och undrar gör jag hela tiden. När och om skall detta få ett slut? Tyvärr verkar det ju snarare eskalera än avmattas och begränsning är bara förnamnet. Usch!
   Hursomhelst så hoppas jag att du/ni får en fin och vacker vinter hemma i Norrbotten. Minns att jag avundades er Svalbard förra vintern😉…blir det en repris tro?
   Vi blir borta över jul…om vi nu kommer iväg?
   Ha det bäst!

   Gilla

   • För er skull hoppas jag att ni kommer iväg dit ni vill över helgerna. Ha det så himla gott själva och var rädd om varandra!🎊🥂🤶🏻🎅🏻🎄💫✨🌟

    Gillad av 1 person

 6. Härligt med utflykter, men det skulle vara bra att kunna boka och att resorna blir av! Kukkolaforsen är ett av de fantastiskt fina ställen vi besökte som unga. Ojoj, tiden går. Minnen från 1965 dyker upp!
  Ha det fint!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: