On the road again…


efterlängtat och alldeles underbart.

Livet tar ju en paus ibland och jag har haft en lååång paus, efter en hjärnblödning i slutet av februari, påföljande operation och många veckor på IVA och rehab. Minns ingenting från tiden därikring, men kära maken har berättat, tack för det!

Nu sitter vi i Granollers, en liten stad, eller kanske rättare sagt ett samhälle, lite norr om Barcelona. Har cruisat sakta genom Tyskland, Frankrike och nu Spanien, där målet är Torrox och vännerna Katarina och Danne…och så Sigge förstås… wofwof

Vi söker alltid…och hittar små okända pärlor, däribland Heidelberg, Besancon, Orange och nu Granollers, alltid lika spännande att gå på upptäcktsfärd. Autobahn är som alltid en källa till huvudvärk, skönt att ha kommit genom, tack för skjutsen kära Johan! Jag varken kan eller får köra bil just nu, då jag ser dubbelt på långt håll! Hoppas att det snart ställer in sig, för detta är inte roligt!? I morgon åker vi vidare mot solkusten och den ”förskräckliga” värmen…hoppas på kyld Cava, härliga lugna dagar och vandring i Granada och Alhambra.

Och jodå, hur blev det då? Det blev intensivt, varmt och mycket garv…samt många och långa promenader.

Heidelberg uppfyllde förväntningarna, med boende på ett gammalt ölbryggeri och vandring längs floden. Tänkte ta en flodtur, men nej, det blir en annan gång. Och ja, vad hittade vi inte, om en pralinbutik? Fina presenter och även lite egen guldkant…men, den var aldrig öppen!?! Minns i Krakow för några år sedan, när vi hittade inte bara en utan två enorma chokladbutiker…dessutom billigt…

Jodå, nu har vi även avverkat Granada och Alhambra, besökt våra vänner i Torrox och har näsan vänd mot norr. Idag har det varit ljuvlig temperatur, svala 15 grader och livsandarna börjar åter spritta. Har stannat i Getxo, utanför Bilbao, på ett lantligt och vackert pensionat, kanske blir det Guggenheim i morgon…kanske inte?

Känns i alla fall så skönt att ha hittat igen inlägget som försvann ut i cyberrymden…poff, poff…och Alhambra levererade…

 

Kategorier:Okategoriserade

12 kommentarer

 1. Välkommen åter; så glad du är igång! Gå som på bomull och missa inget även om det kanske går saktare – men du är i tråd med livsandarna – och det fotografiska, tumme upp och
  kramar så klart!

  Gilla

 2. Underbart att få följa dig på färden igen! Har saknat dina humoristiska, begåvade och ärliga inlägg som alltid inspirerar! Så glad att du är tillbaka och ”on the road again” kära starka modiga Gertie! Bamsekramar!

  Gilla

 3. Jag fäller en tår av glädje. Nej, flera stycken. Så härligt och roligt att du är tillbaka igen Har saknat dig,dina fina inlägg och vackra bilder så mycket. Och att du nu är ”on the raod again” är härligt. Kan tänka mig att du själv, din envishet och styrka och även käre make har funnits med på din långa resa tillbaka till ”Vägen”.
  Många tankar och en varm kram

  Gilla

  • Kram tillbaka till dig Ditte, hoppas att du också är på G. Tänkte på dig när vi var på sydkusten, men det fanns ingen tid…och dessutom var du ju inte där. För varmt där nere nu för en norrbottning, men det går ju mot svalare tider. I Bilbao nu, betydligt skönare temperatur, men tyvärr även regn.
   Ha det gott var du än befinner dig…och kram!

   Gilla

 4. Så roligt du och maken är på vägarna igen med livsandarna verksamma! Välkommen åter efter tiden du gått igenom, du är ju du, det är styrka i det!
  Tummar upp for fortsatta tiden framåt, ta det fint och kom igen i takten du behöver.
  Många kramar ❤

  Gilla

 5. Men Gertie, så du ställer till dt och så som jag har undrat hur du har det. Hoppas innerligt att du mår bra nu, förutom dubbelseendet. Det kan man leva med om det inte går över, jag har haft dubbelseende i många år nu, lite rättades till med laserop, men på långt håll går det inte över. Har en hornhinnesjukdom, så det är bara att tacka för att det inte är värre.

  Härligt att se och läsa att du är ute på tur igen. Dåligt med det för oss, tog en sväng i våras fast i Sverige. Skulle vidare norrut, men min rygg protesterar så enormt och naprapaten som jag hittat och sägs kunna trolla med kroppar, tycker att jag ska vänta ett tag.
  Alhambra har jag trevliga minnen från, kommer ihåg hur fint där var. Har så få bilder för då var det analogt som gällde. Alltså länge sedan.
  Hoppas du visar mycket mer från din resa.
  Kram Margareta

  Gilla

  • Hej du Margareta, roligt att du tittade in! Det är underbart att vara ute igen, trots trötthet och huvudvärk, lyckas tom glömma bort mig själv av och till. Det blir nog bättre och bättre, förhoppningsvis…
   Kram till dig och hoppas att även du är ute på vägarna snart!

   Gilla

 6. Välkommen tillbaka! Vilka tråkiga nyheter du levererar, men redan fit for fight och utanför Sveriges gränser! Det ska bli så roligt att följa med dig via text och fantastiska bilder som du alltid vosar!
  Ha det så gott på era nya äventyr!
  Välkomstkram!

  Gilla

  • Tack du Veiken! Jodå, jag är på G igen, man kan ju inte bara acceptera och kasta in handsken, eller hur?
   Jag kämpar på och bara detta att få vara ute på tur höjer allt en stor del, bra rehab! Vi njuter och mår bra, nu på hemväg efter detta lilla äventyr.
   Ha det bra och hoppas att allt är väl, kramen till dig med!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: