Det är synd om människan!


Ja, det är en sanning som är extra påtaglig just nu. Jag brukar skriva på bloggen först, sen lägga in det på FB, men nu gör jag tvärt om och hoppas att det fungerar. https://www.facebook.com/gertiebgranvik

Det är synd om oss! Det är synd om människan, alltid och överallt. Just nu är det extra synd om oss, vi har fått coronahybris. Men, kära vänner, vem är det mest synd om? Är det inte mest synd om djuren, naturen och hela klotet som hukar under människans obarmhärtiga erövringslusta? Härskar och ägarbehov, totalkontroll över allt, även det vi inte har att göra med? Men vi tror oss om en exeptionell förmåga, om en oerhörd känsla och tillika upptäckarlusta, eller hur? Kan inte vi, nja, då kan ingen! Vi sitter där vi sitter just nu och vi accepterar det utan vidare reflektioner. Hur kommer det sig att denna pandemi kom just nu? Kan det komma en ny, nu snart efter att vi vaccinerat oss mot denna, eller tror alla på allvar att detta är en isolerad händelse? Tänk och tänk en gång till, se bortom den egna komfortzonen, se lite längre, bara lite, än till grannen, grannlandet eller ”lilla” Europa. Det är inget trevligt spörsmål det här, jag är medveten om det, men, kunde inte låta bli…och jag hoppas av hela mitt hjärta, att ni tänker till, hoppar på mig, blir arga, ja blir rosenrasande och bara känner för att puckla på mig! Välkomna och jag tål det! Sen är det inte slut ännu! Vi, eller rättare sagt media frossar i ”alla stackars ungdomar” som inte får träna, som inte får gå i skolan, som blir isolerade och som mår psykiskt dåligt. Så är det och våra äldreäldre som sitter på hem och inte får besök av sina anhöriga…vare sig de är medvetna eller inte…återigen, vem är det mest synd om? Sen har vi oss övriga, en stor grupp som spänner mellan säg…25 till 70…vi som inte ”får träffa våra nära och kära”. Har någon överhuvudtaget tänkt tanken…har alla nära och kära? Och återigen…vem är det mest synd om? Nu blir jag personlig, nu talar jag om OSS. Vi är helt ensamma, vi har varken syskon, barn eller barnbarn som vi saknar att krama och att gosa med. Oj då, usch så otrevligt, säger du, eller i alla fall känner…men du, tänk en gång till…det är inte din verklighet…det är vår. Vår verklighet och det finns de som har det ännu värre förstås, så som vi skulle ha det om en av oss dog…total ensamhet…Amen🌹❤️.

Sista natten c

Kategorier:Okategoriserade

11 kommentarer

 1. Wow så magiskt vacker bild! 🙂

  Gilla

 2. Gertie! Tummen exakt mitt i. Och så träffsäkert. En del av det du tar upp har maken och jag ägnat timmar åt att prata om. (Facebook har jag inte men jag följer dig här på bloggen) Vi har pratat mycket om människors inverkan på naturen och ett ev. samband med pandemin. Och människor har länge varit ”bovar” i en hel del. Jag tycker det ligger så mycket i det du formulerar som finns i mina tankar men jag har inte lyckats sätta ord på dem. Du gör det så bra.

  Tänkte extra på detta med ungdomar. Vadå? Synd om? Varför skulle det vara det? Tänker ofta på de som inte alls har några ”nära och kära”. Våra är få, men vi har dem och jag är innerligt glad för det. Men tankarna går även ofta till dem som inte har. Men vad hjälper en tanke. Ensamheten slår hårt och starkt och den är inte skonsam.
  Kram!

  Gilla

  • Tack för det Ditte, jag blir så glad av dina rader och även över vår samstämmighet!
   Just detta tjafsande i media, om de stackars ungdomarna som inte får träna i grupp, var utlösandet av mitt lite arga inlägg. Herregud, måste man ha tidsbestämd träning redan när man är ”ung”?…ut och spring vetja, nyttigt både för fysiken och psyket.
   Så det här med ensamheten, hur graderar man den? Vi förstår varandra, du vet och jag vet och precis som du säger…vad är en tanke?
   Varma kramar till dig du kloka och tänkande!

   Gilla

 3. Mycket bra skrivit!
  Vi har mycket att tänka på dessa dagar och viktigt att vi tänker till och försöker göra det bästa, vad nu det bästa är, men försöken att göra det är viktigast.

  Gilla

 4. å så vi 70+ som håller oss undan för att inte belasta sjukvården…;)
  fast det är inte så synd om oss, även om tristessen slår sina klor i oss emellanåt och samtalsämnena har sinat.
  Nätet för att hålla kontakt med vänner och telefonsamtal är viktiga nu, sedan träffa folk ute men börjar bli lite kallt för fika på altanen.
  Klagar egentligen inte så mycket för jag har sysselsättning i överflöd. Rensar och städar både bland bilder och hemma, förhoppningsvis fått ordning
  innan coronan är över.
  Syr och stickar och i dag får jag hem min nya symaskin, stort tack till sonen som hämtar och fixar ärenden till oss.
  i gengäld får vi låna hans hund. Mysigt.
  Så även om det är tråkigt att inte kunna resa eller vara ute i samhället som vanligt så går det ingen nöd på oss här.
  Nu ska jag sätta mig och titta på skidskyttet och samtidigt sy på en julstrumpa till barnbarnsbarnet.

  Gilla

  • Du är då för duktig när det gäller att ta dig för saker, i stället för att deppa över uteblivna resor. Jag är ganska bra på det själv, men här ligger jag i lä!
   Roligt med en ny symaskin och även att få låna en liten kompis.
   Precis som du säger, så känns det idag…vad skall vi prata om, när vi inte orkar prata om covid och inte har några resor att se fram emot…
   Ha det fint och lycka till med alla dina projekt!

   Ps. Dina julkort som du visade på FB var helt bedårande. 🌹

   Gilla

 5. Jag vet egentligen inte varför jag skulle hoppa på dig eftersom jag håller med dig. Just nu är jag förbannad på alla som bara tänker på sig själva. Ungdomar och andra som inte tror att man överlever om man inte får festa. Alfons och hans pappa är ganska kloka: Om man inte har tråkigt ibland, kan man inte uppskatta det roliga!
  Det är dags att ha det lite tråkigt nu. Det roliga kommer sedan! Det är dessutom tid för eftertanke!
  Ha det fint!

  Gilla

 6. Nu är orken äntligen tillbaka så nu börjar jag med att läsa allt jag missat.
  Gällande media så är jag så oerhört trött på denna hysteri, propaganda, ja nästintill hjärntvätt. Allt som oftast försöker jag stänga av, det jag kan stänga av. Dvs läser och lyssnar på det jag vill höra men det är inte alltid så enkelt som det låter.
  Något som jag skräms över är hur naiva, blåögda och opålästa många människor är. Till och med kollegor inom vården pratar som om dom vore hjärntvättade. Var är den kritiska granskningen?? Tänker inte folk längre än näsan är lång?
  Kan bara hålla med gällande t ex ”stackars unga” som inte får träna… Hur gjorde man förut, när allt inte bara var organiserat som det är nu. Ut i skogen och spring för i hela friden!! Det finns så mycket annat som drabbats allt för hårt i denna pandemi.
  Kloka ord, som vanligt!! Tack 🙂

  Gilla

  • Tack Susanne, du är klok och erfaren och dessutom tänker du själv…inte något man kan ta för givet i dagens underliga samhälle!?
   Vi är helt eniga om det mesta, ja hittills har jag inte stött på motsatsen, men visst måste man tänka olika ibland…annars blir det ju ingen diskussion😉
   Stor kram och du…njut av vintern, så länge den varar hos er!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: